لیست اختراعات رضا رحماني
در اين اختراع، پليمر سيكلوهگزانون سولفونه فرمالدهيد به عنوان روان كننده بتن براي اولين بار در كشور ساخته شد. براي سنتز اين پليمر، در ابتدا ميزان 0/015 مول سديم سولفيت به همراه 0/015 مول سديم متا بي سولفيت را در بالن سه دهانه در 0/1 مولار فرمالدهيد 30% به كمك همزن مغناطيسي در دماي 40 درجه حل مي نماييم. سپس به منظور انجام واكنش در محيط قليايي (13~pH) به ميزان حدود 20 ميلي ليتر محلول 40% هيدروكسيد سديم به محلول اضافه مي نماييم. در ادامه، پس از حل شدن كامل عوامل سولفونه كننده، ميزان 0/05 مول سيكلوهگزانون به سرعت اضافه مي گردد. سپس پس از افزودن 0/13 مول آكريليك اسيد، 0/05 مول مالئيك انيدريد و 0/03 مول متاآكريليك اسيد تحت اتمسفر نيتروژن، در دماي 90 درجه واكنش را به مدت زمان 3 ساعت ادامه مي دهيم و در نهايت به كمك اسيد ميزان pH نهايي پليمر را در محدوده 10 تنظيم مي نماييم. رنگ محلول ويسكوز به دست آمده به رنگ زرد مايل به كهربايي است كه با انجام فرآيند فيلتراسيون محصول و تنظيم غلظت، پليمر به منظور تست بتن آماده مي گردد. فوق روان كننده بر پايه پليمر سيكلوهگزانون سولفونه فرمالدهيد با قابليت حفظ اسلامپ بالا، پخش شدگي ذرات سيمان را به نحو چشمگيري بهبود مي بخشد. اين افزودني با پخش ذرات ريز بتن موجب عملكرد موثر آب در مخلوط بتن گشته و در نتيجه علاوه بر افزايش مقاومت فشاري نهايي، كاهش نفوذ پذيري، دوام و پايايي بتن را نيز افزايش مي دهد. استفاده از اين محصول خاصيت چسبندگي بتن را بهبود بخشيده و آب انداختگي و جدايي سنگدانه ها را كاهش مي دهد. در ايستگاه هاي حفاري در درياچه، دريا، پل هاي پهن آبي و مترو كه نيازمند بتني با عملكرد بالا، استحكام زياد، الاستيسيته و نفوذ ناپذير است، قابل كاربرد است. براي انواع بتن روان با قابليت حفظ كارايي، بتن خود متراكم، بتن مسلح، بتن با محافظت بخار، بتن ضد آب و نفوذ ناپذير، بتن ضد يخ و با دوام، بتن ضد خوردگي و ضد سولفونات گزينه ي طلايي است. دز مصرف اين محصول 0/5 تا 2 كيلوگرم براي 100 كيلوگرم سيمان مي باشد. اين محصول كاملا با آب مخلوط مي گردد و بايد به آب اختلاط اضافه گردد. مقدار بهينه دز مصرف فقط پس از انجام آزمايش، با در نظر گرفتن شرايط محلي موثر بر كارايي مخلوط و خصوصيات مكانيكي مورد نياز بتن قابل تعيين است و بايستي قبل از مصرف به خوبي تكان داده شود.
آب قليايي آبي است كه سرشار از املاح همچون كلسيم و منيزيم با PH بين 8 تا9 مي باشد. آب قليايي تنها آبي است كه مي تواند روزانه بدن را سم زدايي كرده و مواد اسيدي را دفع و راديكال هاي آزاد را خنثي و به تنظيم pH بدن كمك كرده و در نتيجه از آسيب هاي بافتي بدن جلوگيري كند. راهكارهاي مختلفي در دنيا براي توليد آب قليايي به صورت تجاري وجود دارد كه از جمله آن ها مي توان به اضافه كردن مواد شيميايي براي بالا بردن خواص قليايي آب ، استفاده از علم الكترو شيميايي و الكترو دياليز ، عبور آب آشاميدني از بستر هاي سنگ هاي قليايي و ...اشاره كرد كه هركدام مشكلات خود را از قبيل هزينه بر بودن ، در دسترس نبودن ، قابل حمل نبودن ، زيست سازگار نبودن با محيط زيست و... را دارا مي باشند. در اين اختراع از سنگ هاي دولوميتي موجود در معادن بومي بعنوان منبع اصلي توليد آب قليايي و همينطور كارتريج پلاستيكي متخلخل (از جنس PET و PS ( بعنوان ظرف نگهدارنده اين سنگ ها استفاده مي شود. همينطور اندازه اين كارتريج دولوميتي به نسبت آب آشاميدني قابل استفاده خواهد بود. از اين كارتريج دولوميتي بعنوان يك روش آب درماني در كمك به درمان بسياري از بيماري هاي مرتبط با عدم تنظيم متناسب PH در بدن در علم پزشكي استفاده خواهد شد.
با عنوان خلاصه يافت نشد به شرح و توصيف مراجعه شود.
عنوان اختراع: « يكسان كننده فاصله محفظههاي شير قطع و وصل» زمينه فني: اين محصول در صنعت آب كاربرد دارد. مشكل فني: در سيستم انشعاب آب منازل يك عدد شير قطع و وصل در پياده رو جلوي هر منزل در عمق حدودا 70 سانتيمتري زمين نصب شده و براي سهولت دسترسي به اين شير، لولهاي تلسكوپي به نام محفظه شير قطع و وصل برروي آن نصب ميشود كه تا كف پياده رو امتداد مي يابد. جهت انشعابات آب مجتمعهاي مسكوني دو واحدي يا يشتر چندين عدد از اين محفظهها كنـار يكديگر نصب ميشود. در هنگام نصب اين محفظهها مشكل عـدم رعايت فاصـله لازم بين آنها سبب روي هم افتادگي كلاهكها و آسيب ديدگي آنها ميشود و مهم ترين مشكلي كه ايجاد ميشود كج شدن لوله تلسكوپي محفظه ميباشد كه وارد كردن آچار را به داخل محفظه در هنگام بروز اتفاقات با مشكل مواجه ميكند. اساس راه حل ارائه شده: براي تنظيم فاصله بين اين محفظهها بصورت اصولي اقدام به طراحـي و ساخت يك قطعـه پلاستيكي گرديـده است كه بين لولههاي تلسكوپي محفظهها قرار گرفته و فاصله بين آنها را يكسان نموده و از كج شدن آنها جلوگيري مي نمايد. بيان اطلاعات طرح: فاصله تعريف شده بين شيـرهاي قطع و وصل 12 تا 15 سانتي متر است. كه در نتيجه بايد كلاهكهاي محفظه كه در سطح زمين قرار دارند هم در چنين فاصلهاي از يكديگر قرار گيرند اما مشكل اينجاست كه در زمان نصب محفظهها و خاكـريزي روي آنها، اين فاصـله تغيير كرده و محفظـهها به هم نزديك ميشوند كه در نتيجه مشكلاتي را درپي داشته و سبب خسارات و هزينههاي بعدي ميشود. با استفاده از اين محصول كه قطعـهاي پلاستيكي است ميتوان فاصلهها را در سطح پيادهرو يكسان نمود و در نتيجه از بروز مشكلات بعدي جلوگيري نمود. كاربرد اصلي: كاربرد اصلي طرح در صنعت آب ميباشد و مورد استفاده آن براي ايجاد فاصله لازم و يكسان بين محفظههاي شير قطع و وصل انشعابات آب ميباشد.
عنوان اختراع: » اتصال منهول « يكي از ضروريات اجراي شبكه هاي فاضلاب، آب بندي مطمئن به منظور جلوگيري از نشتي و آلودگي خاك و آب هاي زيرزميني مي باشد. در حال حاضر براي آب بندي كردن لوله هايي كه به منهول ها وارد مي شود از كنف قير اندود و يا عمدتا از ملات سيمان استفاده مي شود كه مناسب نيستند و با ترك خوردن آن ها نشتي صورت مي گيرد. براي انشعاب بصورت اصولي و استاندارد اقدام به طراحي و ساخت يك اتصال از جنس لاستيك گرديده است، در طراحي اين محصول از روش كار ليپ رينگ هاي آب بندي كه در لوله هاي فاضلابي پوش فيت به كار مي رود استفاده شده است. در داخل اين اتصال ليپرينگي كه با بدنه يكپارچه مي باشد تعبيه شده كه آب بندي مطمئني را بين لوله و اتصال ايجاد مي¬كند. اين محصول يكپارچه و از جنس لاستيك بوده و به همراه بوش نگهدارنده فلزي در داخل قالب منهول هاي بتني در حال ساخت قرار مي گيرد و پس از بتن ريزي و خشك شدن بتن، بوش نگهدارنده از داخل اتصال خارج مي شود و امكان وارد كردن لوله به منهول فراهم مي گردد. كاربرد اصلي طرح ايجاد شـده در صنعت آب مي باشـد و مورد استفاده آن براي آب بندي اتصال لوله هاي آب (با فشار خيلي پايين) و فاضلاب به منهول ها مي باشد.
كربن فعال كاربردهاي گسترده¬اي در فرآيندهاي جذب سطحي در انواع صنايع دارد. توليد كربن فعال از ماده اوليه مناسب، ارزان قيمت، در دسترس و عدم وابستگي از جمله موارد بسيار تاثير گذار بر محصول توليدي و كيفيت آن هستند. تايرهاي فرسوده و مستعمل در ايران فراوان بوده و ميزان بازيافت آن كمتر از يك چهارم مقدارل توليدي آن است. همچنين وجود تايرهاي فرسوده در محيط و به ويژه اماكن دفع زباله شهري خود يك معضل مديريت زيست محيطي اين مواد به شمار مي¬رود. در اين اختراع در شرايط آزمايشگاهي از تايرهاي فرسوده، كربن فعال پودري با حفرات در محدوده مزو تهيه شد و مشخصات ساختاري كربن فعال توليد با استفاده از تكنيكهاي ميكروسكوپ الكتروني پويشي مجهز به EDS و طيف سنجي مادون قرمز (FTIR) آناليز شد. سطح ويژه آن با استفاده از ايزوترمهايBrunauer-Emmett-Teller (BET) و Barret-Joyner-Halenda (BJH) محاسبه گرديد. بر اساس نتايج طيف سنجي مادون قرمز (FTIR) عمده گروههاي عاملي موجود در كربن فعال توليد شده كربوكسيل، آلكان، آلكن، آميدها و آمين¬ها هستند كه در از ميان آنها گروه عاملي كربوكسيل فراواني بيشتري دارد. نتايج نشان دادند كه بازده توليد كربن فعال از تاير فرسوده 32 تا 36 درصد مي¬باشد. ساختار كربن فعال تهيه شده در اين مطالعه بطور غالب از عنصر كربن تشكيل شده است (48/76 درصد وزني). ميزان سطح ويژه آن به روش BET و BJH بترتيب m2/gr 046/185و m2/gr 446/146 مي¬باشد. به طور كلي توليد كربن فعال از تايرهاي فرسوده مي¬تواند داراي منافع اقتصادي و زيست محيطي بوده و به عنوان يك روش مناسب جهت بازيافت تايرهاي فرسوده مطرح باشد. كربن فعال توليدي از تايرهاي فرسوده كارآيي بالايي در حذف آلاينده¬هاي آلي و معدني از محيطهاي آبي دارد.
بسترسيال فوراني نوساني دستگاهي تلفيقي از بستر سيال و بستر فوراني بوده كه جريان هوا با دبي، دامنه و فركانس قابل تنظيم بصورت نوساني و غير يكنواخت با زمان توسط مدار الكتريكي و شير برقي به آن اعمال ميگردد. بسترهاي ذرات كه در حيطه علوم مهندسي مكانيك و شيمي قابل بررسي است در فرآيندهاي مختلف صنعتي همچون پوشش دهي، طبقه بندي، خشك كردن، مخلوطكردن، واكنشهاي شيميايي و فرآيندهاي احيا كاربرد گستردهاي دارند. مشكل پيش رو در استفاده از بستر سيال يا بستر فوراني وجود ناحيه هاي مرده به علت كم تحركي ذرات در بخش هايي از بستر و ناهمگني توزيع آنها ميباشد. با هدف بهبود رفتار ذرات، از يك بستر استوانه اي شفاف با ورودي دوگانه هوا و سيستم كنترل ايجاد نوسان توسط ميكروكنترلر، رله و شير برقي استفاده ميشود. نوساني كردن جريان ورودي بستر سيال باعث از بين رفتن ناحيه هاي كم تحرك، افزايش همگني و نظم بستر شده و نوساني كردن جريان فواره باعث مشاركت بيشتر ذرات، اختلاط بهتر و افزايش بيشترين عمق قابل فوران ميگردد كه با استفاده از هر يك از آنها يا تركيب هر دو ميتوان با مصرف كمتر هوا به راندمان بالاتر دست يافت.
اختراع پيش رو ساخت مجموعه الكترود غشا بر پايه كامپوزيت نفيون/گرافن اكسيد سولفونه براي پيل هاي سوختي غشاي مبادله كننده پروتون مي باشد. اختراع مربوطه در زمينه الكتروشيمي، شيمي پليمر، نانوشيمي، مهندسي مواد و مهندسي شيمي ميباشد. مهمترين قسمت در پيل هاي سوختي غشاي مبادله كننده پروتون، مجموعه الكترود غشا است كه اجزاي اصلي آن غشاي مبادله كننده پروتون و لايه هاي الكتروكاتاليست (كاتد و آند) هستند. در حال حاضر پركاربردترين غشاي مورد استفاده در PEMFC نفيون (Nafion) است كه به دليل هدايت پروتون بالا و پايداري شيميايي و مكانيكي خوب مورد توجه قرار دارد. از آنجايي كه هدايت پروتون Nafion وابسته به آب است در دماي بالاي 80°C به دليل از دست دادن آب هدايت پروتون آن به شدت كاهش مي يابد. براي مرتفع كردن اين مشكل در اين اختراع ذرات گرافن اكسيد سولفونه (SGO) به محلول تجاري نفيون اضافه شده و غشاي كامپوزيت Nafion/SGO ساخته شد كه به دليل وجود گروه هاي اسيدي بيشتر نسبت به غشاي Nafion جذب آب بيشتر و هدايت پروتوني بالاتري دارد. مشكل ديگر در پيل هاي سوختي غشاي مبادله كننده پروتون هزينه بالاي الكتروكاتاليست پلايتن است. در اين اختراع تلاش شد تا با كاهش اندازه ذرات پلاتين و افزايش نسبت سطح به حجم آنها به كمك روش آبكاري فاقد الكترود مقدار پلاتين مصرفي را كاهش داده شده و سطح فعال الكتروشيميايي آن افزايش يابد. MEA اختراع شده به دليل مزايايي همچون سطح فعال الكتروشيميايي بالا، رسانايي پروتوني بالا، مقاومت پروتوني كم و ميزان بارگذاري پلاتين كم عملكرد مطلوبي در PEMFC دارد و به دليل كاربرد PEMFC به عنوان منبع انرژي تجديدپذير در وسايل نقليه، نيروگاه ها و وسايل الكترونيكي قابل حمل حائز اهميت است.
اختراع حاضر مربوط به تهيه بيوسنسور اوره مبتني بر طيف سنجي امپدانس الكتروشيميايي با استفاده از نانوكامپوزيت اكسيد روي (ZnO) كند و پاش شده/ اكسيد تيتانيوم (TiO2)/ اكسيد قلع فلوئورينه شده (FTO) مي باشد. به دليل اهميت اندازه گيري اوره، در تحقيقات اخير دانشمندان تلاش شده است تا با استفاده از الكترودهاي مبتني بر بسترهاي مختلف اندازه گيري مقادير كم اوره را ممكن سازند. در اين اختراع، ساختار نانو متخلخلZnO بر روي لايه هادي و يكنواخت TiO2/FTO با استفاده از دستگاه كند و پاش مغناطيسي DC در شرايط بهينه تهيه گرديد. سپس آنزيم اوره آز براي اندازه گيري اوره بر روي سطح تثبيت گرديد. انتخاب لايه TiO2 به عنوان زير لايه مبتني بر دلايلي همچون: انتقال سريع الكترون بين لايه ي اكسيد روي و FTO و فراهم آوردن سطح با بار منفي جهت دور نمودن مزاحم هاي با بار الكتريكي منفي در pH بيولوژيك مي باشد. ارزيابي مورفولوژي سطح لايه كامپوزيتي با استفاده از دستگاه FE-SEM صورت پذيرفت به طوريكه نتايج حاصله حاكي از نانوحفره هاي مناسب ZnO براي جذب و تثبيت آنزيم و سطح TiO2 مناسب براي كاهش مزاحمت¬هاي آنيوني مي باشد. ارزيابي مرحله به مرحله تشكيل بيوسنسور با استفاده از تكنيك هاي الكتروشيميايي CV و EIS صورت پذيرفت. بيوسنسور حاصله داراي حساسيت بالا در مقايسه با ساير بيوسنسورها و با ميزان حد تشخيص پايين mg dL-15 در محدوده¬يmg dL-1 205-5 مي باشد.
در اين اختراع با توجه به كاربردهاي گسترده تيواوره در صنايع مختلف و بخصوص صنايع پالايش فلزاتي چون مس و نقره نظير كارخانه پالايش مس سرچشمه، و حضور آن در مقادير بسيار كم در حدود چند ppm در پسابها، روشي جديد براي تشخيص و اندازه گيري تيواوره در غلظتهاي پايين و در حضور ساير يونها ازجمله يونهاي فلزي مس كه اغلب در آناليت هاي حاوي تيواوره حضور دارند ارائه شده است. بدين منظور از امكان جذب سطحي شدن تيواوره و كمپلكسهاي آن با يون هاي فلزي مس روي سطح فلزات و هم چنين اكسيداسيون آن روي سطح الكترود استفاده شده است؛ از طرفي به دليل بر همكنش خوب تيواوره با فلزاتي همچون نقره، و براي فراهم كردن سطح بالا براي برهم كنش حداكثري با تيواوره نانو ذرات نقره نشانده شده روي زير لايه كربني به عنوان الكترود كار و به دليل حساسيت بالاي روش طيف سنجي امپدانس اين روش براي تشخيص و اندازه گيري مقادير كم تيواوره انتخاب شده است. در اين اختراع با توجه به طيف ولتامتري چرخه اي، پتانسيل مناسب براي انجام طيف سنجي امپدانس انتخاب و مقادير كم تيواوره تشخيص و اندازهگيري شده است.
موارد یافت شده: 34